Zpět na všechny články

Do Prahy míří světová dvojka! Máme velikou radost, libují si organizátoři

15. července 2022

Nejvýše nasazenou hráčkou červencového turnaje Livesport Prague Open bude světová dvojka Anett Kontaveitová. Šestadvacetiletá Estonka přijala divokou kartu organizátorů, jež byla vyčleněna pro hráčku z elitní dvacítky žebříčku.

„Z jejího startu máme velikou radost. Pro každý turnaj jde o prestižní záležitost, jak vysoko umístěné hráčky světového žebříčku na něm hrají,“ pochvaluje si účast vítězky šesti podniků WTA ředitel akce Miroslav Malý.

Kontaveitová se v Praze pokusí nalézt ztracenou formu. Byť se momentálně nachází na svém kariérním maximu, na kurtech se v poslední době trápila. Sezonu začala dobře, když si došla pro titul v Petrohradu a finále si zahrála i v Dauhá. Od dubnového čtvrtfinále ve Stuttgartu ale vyhrála jen jediný zápas ze čtyř. Na Roland Garros vypadla hned v úvodním kole na raketě Australanky Tomljanovicové. Na Wimbledonu pak schytala ve druhé rundě kanára s Němkou Niemeierovou (4:6, 0:6).

Na oblíbeném tvrdém povrchu se vítězka loňského podniku v Ostravě představí poprvé od březnové tisícovky v Indian Wells. „Vedle silné sestavy domácích reprezentantek jde o další velké lákadlo pro fanoušky,“ dodal Malý.

Kontaveitová tak bude na Spartě zastávat roli nejvýše nasazené hráčky před obhájkyní titulu Barborou Krejčíkovou. Turnajovou trojkou je Švýcarka Belinda Bencicová a čtyřkou Petra Kvitová, jež pražskou dvěstěpadesátku ovládla před čtyřmi lety.

V hlavní soutěži nebudou chybět ani Tereza Martincová, Karolína Muchová či čtvrtfinalistka nedávného Wimbledonu Marie Bouzková. Na divokou kartu budou startovat rovněž vítězky dvou posledních ročníků juniorského Roland Garros Lucie Havlíčková a Linda Nosková.

Livesport Prague Open se na betonových dvorcích v areálu TK Sparta Praha uskuteční od 23. do 31. července.

Foto: LIVESPORT PRAGUE OPEN / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Autor: eSports