Zpět na všechny články

Šalková, Bartůňková nebo Palicová. V kvalifikaci budou v akci mladé české naděje

19. července 2022

V sobotu od 11 hodin začne Livesport Prague Open kvalifikačními boji. Divokou kartu od pořadatelů do nich dostaly i mladé české talenty – Dominika Šalková, Nikola Bartůňková a Barbora Palicová. Co byste o nich měli vědět? A jaká další jména by vám v kvalifikaci neměla uniknout?

Osmnáctiletá Dominika Šalková se v roce 2019 stala halovou mistryní České republiky. Hráčka TK Sparta Praha vyhrála v rámci Tennis Europe tři turnaje – RealSport Open 2019, Praha 2017 a Jablonec nad Nisou 2018. V letošní sezóně získala svůj premiérový titul na okruhu ITF. V chorvatském Osijeku triumfovala poté, co si ve dvou setech snadno poradila s domácí Ružićovou. Dařilo se jí i na juniorském Roland Garros, kde došla až do osmifinále.

Teprve šestnáctiletá Nikola Bartůňková zatím na svůj premiérový titul na okruhu ITF čeká. Úspěchů má však na svém kontě už celou řadu. Na juniorském ITF okruhu získala už čtyři tituly, navíc na juniorském žebříčku jí aktuálně patří osmé místo. Skvělou jízdu zažila na letošní juniorce Roland Garros, kde se ve dvouhře dostala až do semifinále, ve čtyřhře dokonce do finále, kde se svojí parťačkou Švýcarkou Naefovou nestačily na český pár Bejlek/Havlíčková. Jejím domovským klubem je 1. ČLTK Praha.

Babora Palicová je osmnáctiletá hráčka klubu TK Sparta Praha. Na svém kontě má jeden titul z juniorského okruhu ITF, který získala v loňském roce na antuce v Gladbecku. V roce 2021 si také odbyla premiéru na okruhu WTA poté, co na Livesport Prague Open získala divokou kartu do čtyřhry. Palicová je šampionkou čtyř turnajů okruhu Tennis Europe (Realsport Open 2018, Vrsar 2017, Praha 2017 a Jablonec nad Nisou 2017).

Čtvrtou volnou kartu do kvalifikačních bojů získala hráčka TK Sparta Praha Miriam Kolodziejová. Mezi další zajímavá jména, která se představí v kvalifikaci, patří např. Srbka Olga Danilovičová, Rumunka Irina Baraová, Belgičanka Yanina Wickmayerová či Slovenky Viktória Kužmová a Rebecca Šramková.

Vstupenky na kvalifikaci Livesport Prague Open 2022 může zakoupit zde.

Foto: LIVESPORT PRAGUE OPEN / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Autor: eSports