Zpět na všechny články

Strýcová padla po dvou a půl hodinách. Martincovou na kurt nepustil déšť

2. srpna 2023

Barbora Strýcová na letošním Livesport Prague Open absolvovala svůj poslední turnaj na českém území. Ve středu vstoupila do hlavní soutěže soubojem s indickou šťastnou poraženou z kvalifikace Ankitou Rainaovou, ale po dvou a půl hodinách padla ve třech setech. Rozehráno bylo rovněž osmifinále, do něhož měla naskočit také Tereza Martincová. Tu ale na kurt nakonec nepustil déšť a své utkání odehraje až ve čtvrtek. V prvním kole neuspěly nasazené trojky Anastasia Detiuc a Anna Sisková, už čtvrtfinále čeká na divoké karty Barboru Palicovou a Dominiku Šalkovou. 

Strýcová padla po dvouapůlhodinové bitvě
Barbora Strýcová (427.) na svém posledním domácím turnaji v kariéře končí v prvním kole. Česká tenistka na Livesport Prague Open podlehla šťastné poražené z kvalifikace Ankitě Rainaové (196.) z Indie po takřka dvou a půl hodinách boje 6:3, 3:6, 4:6.

Po ztrátě druhé sady, kterou rozhodl brejk ze čtvrtého gemu, se Strýcové povedlo v rozhodujícím dějství dostat do vedení 3:1. Náskok brejku sice neudržela a hned o něj přišla, ale v šestém gemu měla další tři brejkboly. Tuhý boj nakonec nezvládla a Rainaová si přes sedm shod podržela podání, což se ukázalo jako jeden z klíčových okamžiků zápasu.

Indická hráčka následně v devátém gemu prorazila Strýcové znovu servis a šla podávat na vítězství. Česká tenistka si sice vypracovala ještě dva brejkboly, ale nakonec porážce zabránit nedokázala.

„První emoce po takovém nepovedeném zápase byly takové... Ale dobré emoce při loučení, kde byl můj syn a moje rodina, byly mnohem víc a lepší. Je toho ve mně hrozně moc. Jsem hrozně šťastná, i když říkat to po takovém utkání je zvláštní, ale pokud se bavíme o celé kariéře a posledním zápase v Česku, tak jsem šťastná,“ řekla na pozápasové tiskové konferenci Strýcová. „Tento turnaj mám moc ráda a diváci mi tady vždy přijdou hrozně fajn. Byla skvělá atmosféra a moc jsem si to užívala.“

Porážka Strýcovou mrzela, ale hlavu z toho nevěší. „Takový je sport a někdy to prostě nevyjde. Na turnaj jsem nebyla fyzicky úplně připravená, protože jsem léčila nějaké zranění a furt je léčím,“ upozornila česká tenistka, která byla při rozlučce ohromně dojatá. Obzvlášť při přehrávání oslavného videa na její počest. „Musím říct, že jsem plakala. Hodně jsem se snažila, abych nepropukla úplně v pláč. Fakt to na mě hodně šlo během toho videa, když jsem ještě držela v náručí syna.“


Detiuc se Siskovou končí v prvním kole

České tenistky Anastasia Detiuc a Anna Sisková nenašly v úvodním kole pražského turnaje WTA recept na venezuelsko-britskou dvojici Andreu Gamizovou s Heather Watsonovou a na domácím podniku končí. Třetí nasazené nevyužily vedení 1:0 na sety a podlehly soupeřkám 7:6(7), 3:6 a 7:10.

Livesport Prague Open (ženy, CZE, 259 303 USD, tvrdý povrch)
Osmifinále dvouhry
Jaqueline Cristianová (ROU, 122.) – Emiliana Arangová (COL, 181.) 6:4, 6:3
Jule Niemeierová (GER, 101.) – Kateryna Baindlová (UKR, 98.) 0:5 skreč
Nao Hibinová (136.) – Viktória Hrunčáková (SVK, 117.) 2:1x odloženo
Jüe Jüan (CHN, 116.) – TEREZA MARTINCOVÁ (109.) odloženo

1. kolo dvouhry
BARBORA STRÝCOVÁ (427.) – Ankita Rainaová (IND, 196.) 6:3, 3:6, 4:6

Čtvrtfinále čtyřhry
Gleasonová (USA), Lechemiaová (FRA) – Barnettová, Nichollsová (GBR) 1:2x odloženo
Čang, Ču (CHN) – PALICOVÁ, ŠALKOVÁ odloženo

1. kolo čtyřhry
DETIUC, SISKOVÁ – Gamizová (VEN), Watsonová (GBR) 7:6(7), 3:6, 7:10

Foto: Livesport Prague Open / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Autor: eSports